دوشنبه ۷ آبان ۱۳۹۷ - ۰۵:۳۴
۰ نفر

همشهری آنلاین" داستان بلند ملکوت نوشته بهرام صادقی، داستان نویس معاصر ایرانی به زبان عربی ترجمه و اخیرا در مصر منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری ایبنا به نقل از الیوم‌السابع  اخیرا داستان بلند ملکوت  اثر بهرام صادقی، داستان‌نویس معاصر ایرانی توسط احمد موسی، نویسنده و مترجم مراکشی به زبان عربی ترجمه و تحت عنوان «جن ایرانی» از سوی انتشارات دارالربیع‌العربی در قاهره منتشر شده است.

احمد موسی پیش از این چندین رمان دیگر فارسی از جمله «چشم‌هایش» بزرگ علوی و «سمفونی مردگان» عباس معروفی و آثار دیگری از نویسندگانی چون شفیعی کدکنی، صادق هدایت و احمد محمود را با هدف نزدیکی و برقراری پل‌های ارتباط ادبی بین زبان فارسی و عربی ترجمه کرده بود که با استقبال گسترده‌ای از سوی مخاطبان عرب‌زبان رو‌به‌رو شد.

مترجم در ابتدای این کتاب درباره بهرام صادقی و آثارش نوشته است «علی‌رغم این‌که آثار اندک و انگشت‌شماری از بهرام صادقی بر جای مانده اما دو اثر «ملکوت» و «سنگر و قمقمه‌های خالی» از این نویسنده معاصر ایرانی کافی است تا او را در زمره یکی از بزرگان پیشگام داستان کوتاه ایرانی در طی قرن گذشته به شمار آوریم که قدرتی عجیب در مشاهده و درک رویدادهای جامعه و تسلطی کم‌نظیر در مهم‌ترین مضامین دوره خود داشت و به لطف اسلوب مبتکرانه و پیشرو خود تحول چشمگیر و بی‌سابقه‌ای را در داستان‌نویسی ایجاد کرد.»

او در ادامه نوشته است: «طنز و کنایه مهم‌ترین عنصری است که در همه داستان‌های بهرام صادقی به اشکال و وجوه مختلف خودش را نشان می‌دهد. طنزی که جزو ویژگی‌های زبانی او و از خلال روایت داستان متبلور می‌شود و بر آن تاثیر می‌گذارد. همین عنصر تکرارشونده با طبیعت فلسفی و جدید در همه آثار بهرام صادقی، او را در ردیف یکی از نویسندگان مدرن معاصر قرار می‌دهد.»

«ملکوت» نام رمان کوتاه و یا داستان بلند از بهرام صادقی، نویسنده ایرانی است که اثری سورئال و شخصیت‌محور است که مفهوم مرگ و مرگ‌اندیشی در آن باعث شده که عده‌ای این اثر را متاثر از بوف کور بدانند. این رمان اولین بار در مجله کتاب هفته به سردبیری احمد شاملو در سال 1340 چاپ شد و پس از آن در انتشارات کتاب زمان منتشر و استقبال به‌سزایی از آن شد. فیلمی نیز تحت عنوان ملکوت در سال 1355 ساخته شد که برداشتی آزاد از روی این کتاب است.

کد خبر 420428

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ادبیات و کتاب

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha